Хроніка війни
9 квітня 2022 (45 день)

За день у смт Бородянка виявили ще десятьох загиблих. Про це в ефірі телемарафону розповів заступник керівника ДСНС у Київській області Богдан Данилюк.

За його словами, вісім тіл дістали з-під завалів найбільш поруйнованих дев’ятиповерхівок, ще два знайшли під п’ятиповерхівками.

У м. Харків обстріляли житловий будинок. Його зруйновано.

Нова хімічна атака росіян – біля м. Рубіжне на Луганщині. Влучили в цистерну з азотною кислотою. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Він закликав людей не виходити з укриттів, затулити двері й вікна, підготувати захисні маски для обличчя, змочені содовим розчином.

ЗСУ збили ударний безпілотник «Оріон», який Росія вважає своїм аналогом «Байрактара».

Від початку російського вторгнення 24 лютого Україну покинуло 4,4 млн людей, такі нові дані наводить ООН.

90 % тих, хто виїхав, – жінки й діти.

7,1 млн осіб вважаються внутрішньо переміщеними, тобто зосталися в країні. Загалом, за оцінками ООН, свої домівки в пошуках безпеки залишило 11,4 млн осіб.

Більшість біженців вирушили до Польщі (понад 2,6 млн), Румунії (понад 670 тис.) та Молдови (більш ніж 405 тис.). Потім, як уточнюють в ООН, багато хто вирушив далі на Захід.

До війни в Україні проживало понад 37 млн осіб, якщо не враховувати тимчасово окупованого Криму й територій, що перебувають під контролем самопроголошених «ДНР» та «ЛНР».

Навколо м. Маріуполь – 10 тис. російських військових, як заявив Президент України Володимир Зеленський.

Він пояснив, що Росія накопичує свої сили на сході та півдні України, тож як розвиватиметься ситуація, залежить від багатьох моментів.