Хроніка війни
10 квітня 2022 (46 день)

Основні зусилля окупантів зосереджено на захопленні м. Маріуполь та наступі в районі м. Ізюм. Залишається високою імовірність застосування противником диверсійно-розвідувальних груп проти об’єктів транспортної інфраструктури.

Ворог і надалі завдає ракетних ударів по цивільних об’єктах на всій території України.

На волинському, поліському та сіверському напрямах істотних змін у складі й положенні його військ не зафіксовано.

На Слобожанщині противник продовжує часткове блокування м. Харків. Із метою прихованого пересування окупаційних підрозділів територією Харківщини здійснює радіоелектронне придушення мереж стільникового зв’язку. Для нарощування угруповання військ у район смт Шевченкове на Харківщині з Бєлгородської області переміщено до двох батальйонних тактичних груп росіян.

На донецькому напрямі війська РФ продовжують штурмові дії. Їхні основні зусилля зосереджено на захопленні м. Рубіжне, Попасна та с. Новобахмутівка. Водночас загарбники завдають авіаційних ударів по м. Вугледар і с. Новоселівка-Друга. Намагаються відновити наступ у районах населених пунктів Новотошківське, Степне й Мар’їнка.

На південнобузькому напрямі окупанти не полишають спроб утримати позиції та рубежі на адміністративному кордоні Херсонської області.