Хроніка війни
13 квітня 2022 (49 день)

Мобільні підрозділи Збройних сил України збили два російські літаки, які атакували населені пункти Харківщини. Про це повідомив голова обласної адміністрації Олег Синєгубов.

Москва стверджує, що майже захопила м. Маріуполь після багатьох тижнів облоги, яка призвела до гуманітарної кризи. Офіційний Київ заперечує і каже, що боротьба за місто триває.

Росію звинувачують у військових злочинах через інтенсивний обстріл міста. Мер повідомив, що близько 21 тис. мирних жителів загинули, ще 100 тис. чекають на евакуацію.

Росія завдала ракетного удару по с-щу Черкаське біля м. Краматорськ, поранено сімох цивільних осіб.

Про це повідомив голова Донецької військової адміністрації Павло Кириленко.

Адміністрація президента США Джо Байдена готується оголосити про направлення нової партії військової допомоги Україні. Орієнтовна вартість – 750 млн доларів.

Зброю, боєприпаси та інші матеріальні цінності на цю суму передадуть Києву зі складів Пентагона. Джерела американських ЗМІ кажуть, що конкретного змісту нового пакета військової допомоги ще не визначили.

Керівник Харківщини Олег Синєгубов повідомив, що через обстріли області 12 квітня загинуло семеро людей. Крім того, помер хлопчик, поранений раніше.

Станом на 8-му годину 13 квітня 2022 р., за даними єдиного реєстру досудових розслідувань, а також інших джерел, які потребують підтвердження, від початку вторгнення Російської Федерації в Україні загинула 191 дитина й постраждало 349 дітей, про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова.