Хроніка війни
28 лютого 2022 (5 день)

Наші військові тримають оборону м. Київ. Уночі в різних районах столиці було чутно вибухи й автоматні черги, вранці росіяни обстріляли житлові квартали, ворожий cнаряд влучив у 25-поверховий будинок у Солом’янському районі, є загиблі. Біля станції метро «Берестейська» наші військові знищили ворожу колону. Сили ППО збили російський Іл-76 із ворожим десантом у районі м. Васильків. Це помста за м. Луганськ у 2014 р.

Росіяни під час атаки на м. Харків використали касетні бомби із забороненими Женевською конвенцією мінами «Лепесток». Гвардійці взяли в полон розвідгрупу противника, що намагалася проникнути на територію однієї з військових частин.

Тримає оборону й м. Чернігів, місто обстріляли з «Градів». Відомо про обстріли щонайменше 15 житлових будинків, дитсадка й заправок. Складна ситуація також у м. Суми.

Важкі бої тривають на Півдні України – в районі м. Херсон, Миколаїв та Одеса. Цей напрям нині пріоритетний для ворогів, але їм не вдалося там закріпитися. В акваторії Чорного моря корабель ЧФ РФ «дружнім вогнем» знищив свій-таки літак.

Українські захисники розбили колону російських військових біля м. Сєверодонецьк. На Донеччині окупанти обстрілюють мирні населені пункти вздовж лінії розмежування, загинуло щонайменше 19 цивільних.

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання «Герой України» матросу Віталієві Скакуну посмертно. Сапер 35-ї окремої бригади морської піхоти, він ціною власного життя підірвав міст під час оборони Кримського перешийка на Херсонщині. Так боєць зупинив просування танкової колони. Слава захисникам!