Хроніка війни
22 квітня 2022 (58 день)

Російські військові вночі періодично завдавали артилерійських ударів по м. Харків. У Київському районі міста горіли склади, постраждалих немає. На ізюмському напрямі тривають бої.

На Луганщині обстрілами поранено чотирьох цивільних і трьох поліцейських, зруйновано сім будинків. За добу область обстріляли 11 разів, постраждали м. Сєверодонецьк, Лисичанськ, Попасна, Рубіжне, а також Гірська громада.

На Донеччині ситуація напружена вздовж усієї лінії фронту. Не припиняються удари по м. Авдіївка, Мар’їнка, Вугледар. У м. Лиман горить обстріляна «Градами» лікарня, є поранені.

Без істотних змін, попри заяви РФ про його взяття, в м. Маріуполь. Завод «Азовсталь» тримається.

На околицях м. Херсон уночі лунали сильні вибухи. Практично всі села Бериславського району та частина сіл Херсонського – на межі гуманітарної катастрофи.

Напередодні ввечері російські війська вдарили ракетами по м. Миколаїв. Інформації щодо постраждалих та жертв наразі немає.

Як повідомляє голова Донецької ОВА Павло Кириленко, в м. Лиман у п’ятницю росіяни обстріляли обласну травматологічну лікарню із систем залпового вогню «Ураган». «Прямі влучання снарядів спричинили пожежу й руйнування як у лікарні, так і в житлових будинках, розташованих поруч. Рятувальники та піротехніки загасили пожежу та знешкодили вибухонебезпечні предмети», – повідомив Кириленко.

Запорізька обласна військова адміністрація розповіла деякі подробиці падіння Ан-26 на території області: «Сьогодні о 09:00 в районі Михайлівки Запорізького району впав літак Ан-26, що, за попередньою інформацією, належав Україні. Повітряне судно виконувало технічний рейс. […] Наразі відомо про одного загиблого і двох поранених. Кількість екіпажу та причини падіння з’ясовуються. За попередньою і поки непідтвердженою інформацією, літак зачепив електроопору, внаслідок чого загорівся двигун».

Заступник командира українського полку «Азов» Святослав Паламар розповів, що на території заводу «Азовсталь», останньої не зайнятої російськими військами частини м. Маріуполь, залишаються сотні мирних жителів.

Минулої доби побільшало дітей, поранених унаслідок війни Росії проти України: від 376 до 386. Про це повідомляє офіс генерального прокурора з посиланням на ювенальних прокурорів. Кількість загиблих неповнолітніх, за їхніми даними, не змінилася і становить 208. Але цифри не є остаточними, інформація надходить із запізненням із регіонів, охоплених боями. Зараз стало відомо, що 20 квітня під час артилерійського обстрілу в Бахмутському районі Донецької області 16-річний підліток зазнав тяжкого поранення.