Хроніка війни
25 квітня 2022 (61 день)

Російські військові обстріляли п’ять залізничних станцій у центрі та на заході України, про це повідомив очільник Укрзалізниці Олександр Камишін. Є загиблі й поранені. Затрималося щонайменше 16 пасажирських поїздів. «У зв’язку з пошкодженням тягових підстанцій відсутня напруга в контактній мережі на ділянках Шепетівка – Козятин, Жмеринка – Козятин, Козятин – Фастів», – уточнили в держпідприємстві.

Про шкоду, завдану залізничній інфраструктурі Рівненської області, заявив керівник тамтешньої військової адміністрації Віталій Коваль. Він розповів про три ракетні удари на Здолбунівщині. «Жертв немає. Один працівник має легке ушкодження. Пошкоджені вікна і дахи близько 20 прилеглих будинків. Оцінюємо збитки», – написав Коваль у Telegram. Він додав, що рух пасажирських поїздів відновлено й тривають роботи з подолання наслідків ударів.

Кілька вибухів пролунало й на території Вінницької області. Керівник Вінницької ОДА Сергій Борзов повідомив, що під ракетний обстріл потрапили м. Жмеринка й Козятин. «Ворог намагається завдати удари по об’єктах критичної інфраструктури. Є жертви, і є поранені», – сказав він і зазначив, що на місці працюють рятувальні служби.

На Житомирщині о 08:30 зазнало ракетного удару м. Коростень, це підтвердив його мер Володимир Москаленко. За попередньою інформацією, ніхто не постраждав. Але людей, за словами міського голови, налякав вибух. Коростень є однією з найважливіших вузлових станцій Південно-Західної залізниці.

Пожежі від обстрілів спалахнули й на Львівщині, у двох населених пунктах Золочівського району, про це поінформував голова місцевої ОВА Максим Козицький. «25 квітня близько 08:30 внаслідок ракетного удару стався вибух на тяговій підстанції залізничної станції Красне», – написав він згодом. Пожежу загасили, постраждалих немає. За це Козицький подякував українським силам ППО. Одну ракету на території Львівщини, як зазначив він, знищили. «Ракети летіли на захід України з південно-східного напрямку, російські окупанти випускали їх із літаків стратегічної авіації, ймовірно, Ту-95», – додав очільник ОВА.

Він зауважив також, що інформація про вибухи в Яворівському районі, яку активно поширюють деякі Telegram -канали та медіа, не відповідає дійсності, й закликав довіряти лише перевіреним даним з офіційних джерел.

Місце ракетного удару біля смт Красне відвідали кореспонденти ВВС. Вони запитали в одного з поліцейських, які охороняють місце, чи є постраждалі. «Ні», – каже він, а потім усміхається й підіймає великий палець.

Михайло, який працює диспетчером на місцевій залізничній станції, розповів ВВС, що в понеділок уранці почув два потужні вибухи. «Я бачив у небі, як наша протиповітряна оборона намагалася збити [ракети]», – сказав чоловік.