Хроніка війни
26 квітня 2022 (62 день)

Зранку у вівторок Росія завдала ракетного удару по м. Запоріжжя. Є жертви й руйнування інфраструктурних об’єктів. Про це заявляє Запорізька обласна військова адміністрація: «Наразі відомо, що вранці на територію одного з підприємств міста влучили дві рашистські керовані ракети. Третя ракета розірвалася у повітрі». На місці працюють усі відповідні служби. За попередньою інформацією, відомо про одного загиблого й одного пораненого. Наразі триває ліквідація наслідків удару, тому кількість постраждалих може бути уточнена.

Уранці 26 квітня в с-щі Маяк Григоріопольського району Придністров’я прогриміло два вибухи. За даними тамтешнього МВС, до місця події було направлено правоохоронців та аварійні служби. «Григоріопольські міліціонери оточили територію радіотелецентру "Маяк", сапери Міноборони розпочали обстеження всіх об’єктів ПРТЦ», – сказано в повідомленні. Згідно з інформацією, вибухи вивели з ладу дві найпотужніші антени, обидві ретранслювали російське радіо.

У держпідприємстві «Енергоатом» стверджують, що дві ракети окупантів було помічено в небі над українською АЕС. «Сьогодні, о 6:41 та 6:46 дві крилаті ракети ворога пролетіли на низькій висоті над майданчиком Запорізької АЕС у напрямку Запоріжжя. Згодом у Запоріжжі зафіксували вибухи від попадання російських крилатих ракет», – йдеться в повідомленні компанії.

«Ядерний тероризм з боку Росії посилюється, загроза стає дедалі гіршою. За 36 років після Чорнобильської трагедії Росія наражає весь світ на небезпеку повторення ядерної катастрофи», – заявили в «Енергоатомі».