Хроніка війни
29 квітня 2022 (65 день)

Радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк повідомив, що від початку війни росіяни завдали по Україні 1900 ракетних ударів. «1900 варварських ударів по цивільних об’єктах з єдиною метою – вбивати українців. Саме це – масові вбивства крилатими ракетами – і є суттю "русского мира". Сьогодні Україна, завтра Європа, післязавтра – світ», – написав Подоляк.

Сумщину обстріляли з мінометів. «Понад тридцять мінометних мін прилетіли на нашу територію, випущені з боку російського села Городище. В одному випадку ворог гатив по роздоріжжю між трьома селами Шосткинського району Сумської області. Під час іншого обстрілу рашистів міни рвалися на околиці одного з цих сіл», – написав у Telegram голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Міноборони Росії визнало, що напередодні РФ завдала удару по м. Київ. «ВКС високоточною зброєю великої дальності знищили виробничі корпуси підприємств ракетно-космічної галузі "Артем" у Києві», – заявило російське відомство. У четвер увечері по Шевченківському району столиці було завдано двох ударів: одного – по інфраструктурному об’єкту, другого – по житловому будинку поруч. Щонайменше одна людина загинула, десятеро були травмовані. Російська ракета частково зруйнувала нижні поверхи багатоповерхового житлового будинку.

Україна сподівається у п’ятницю евакуювати мирних жителів із приміщень заводу «Азовсталь» в обложеному м. Маріуполь, про це заявили в Офісі Президента. «Сьогодні заплановано операцію з виведення цивільних осіб із заводу», – сказано в заяві Офісу, яку опублікувало агентство Reuters. Подробиці не розкриваються.

У четвер генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш обговорив евакуацію мирних жителів із м. Маріуполь під час зустрічі з Володимиром Зеленським.

На Дніпропетровщині вранці росіяни з «Градів» обстріляли два села на межі з Херсонщиною. За попередньою інформацією, люди не постраждали.

На Київщині внаслідок ракетного обстрілу м. Фастів поранено двох осіб. Наслідки обстрілу ліквідовують, пожежу локалізували.

На Хмельниччині був ракетний удар по інфраструктурному об’єкту в Шепетівському районі. Жертв немає.

У м. Харків тривали обстріли житлових районів, за попередньою інформацією постраждалих немає. Також росіяни обстрілювали смт Покотилівка та с. Хроли й Котляри.

Напружена ситуація на Луганщині, росіяни обстрілювали м. Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Гірське та Привілля, є пошкодження житлових будинків і господарських споруд. Загиблих серед цивільних немає.

На Донеччині були обстріли по всій лінії фронту, напередодні ввечері ворог завдав удару по околицях м. Краматорськ. У м. Маріуполь планують евакуацію цивільних із заводу «Азовсталь».

На Херсонщині – вибухи та обстріли, росіяни в області залякують і викрадають людей, повідомляє ОВА.