Хроніка війни
2 березня 2022 (7 день)

2 березня – сьомий день війни, яку розпочала Росія.

На Волині підрозділи Збройних cил України створили надійну систему оборони. Військові постійно стежать за характером дій противника, який проводить демонстраційні дії вздовж нашого кордону.

На приморському напрямі українські захисники продовжують оборонну операцію, успішно стримуючи чисельно більші сили ворога. Наші підрозділи знешкодили десант, що намагався висадитись у районі м. Миколаїв, та колону з 800 одиниць російської техніки.

Від потужних вибухів сьогодні прокинулося м. Харків. Після авіаудару по управлінню поліції виникла пожежа, є загиблі й поранені. Згодом крилата ракета влучила в офіси біля міськради, харків’яни повідомляли про вибухи в різних районах. Зруйновано школу, житлові будинки, знищено автомобілі цивільних.

Російські війська зайняли містечко Тростянець на Сумщині. Росіяни ходили по хатах, діставали людей із підвалів і примушували сидіти надворі вночі. Тим часом наші військові закріпились у м. Горлівка, що перебувало під контролем окупантів від 2014 р., і планують наступ.

Нелегкий день був і в мешканців столиці, українські військові обороняли м. Суми, Житомир, Запоріжжя, південь та схід нашої країни

Групи російських солдатів та офіцерів і надалі здаються в полон, а також відмовляються продовжувати наступ.

Повітряні сили ЗСУ відбивають напади з повітря. Від початку російського вторгнення по території України ворог випустив понад 180 ракет. Крім військових об’єктів, значних збитків зазнали цивільна інфраструктура та житлові квартали населених пунктів.

Російські окупаційні війська, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, вдаються до мародерства та вбивств місцевого населення, зокрема й дітей.

За поточну добу близько 30 бойових літаків порушили повітряний простір України переважно з боку Республіки Білорусь, бомбардуючи цивільне населення.

Підрозділи Збройних сил України визволили смт Макарів на Київщині й закріпилися там.

Триває оборона м. Київ, українські захисники ведуть систематичні бойові дії, утримуючи визначені райони.

Водночас моральний дух окупаційного війська вкрай низький. Ворог деморалізований і зазнає надалі втрат в особовому складі та військовій техніці.