Хроніка війни
3 березня 2022 (8 день)

Росіяни й надалі цинічно обстрілюють мирних мешканців, руйнують їхні оселі. Тільки в м. Чернігів через атаку на житлові будинки загинули щонайменше 33 людини, а в м. Харків рятувальники зафіксували понад 40 пожеж у будинках через обстріли. Ворог нападає, проте не може там закріпитись, адже наші військові тримають оборону.

Метою росіян стало знищення м. Харків. Лише 3 березня через обстріли виникли пожежі в понад 40 житлових будинках. Ворог також б’є по трансформаторних підстанціях та міській інфраструктурі. Уночі росіяни завдали авіаудару по містечку Ізюм на Харківщині. Унаслідок бомбардування загинуло щонайменше восьмеро людей, двоє з них діти.

Але наші військові тримають оборону – вони розгромили неподалік м. Харків 1-шу танкову армію, яка вважалась елітним підрозділом РФ.

Російська авіація літала й над м. Чернігів, там атакували будинки й дві школи. Відомо про 33 загиблих. Також росіяни обстріляли нафтобазу, пожежа спалахнула в резервуарі з 4 т пального.

Неспокійно було й на Сумщині, у м. Охтирка знищено машинне відділення ТЕЦ. Немає опалення та електроенергії. Загинуло двоє людей.

Біля м. Запоріжжя росіяни атакували м. Енергодар, намагалися захопити Запорізьку АЕС. Місцеві жителі героїчно захищали місто, закидали ворожу техніку «коктейлями Молотова».

Обережними варто бути мешканцям м. Херсон, куди напередодні прорвалися російські війська, адже вони почали мінувати вулиці.

Росіяни здаються в полон цілими підрозділами, визнаючи, що їх послали в Україну як гарматне м’ясо. Cкаржаться, що вже кілька днів нічого не їли, й хочуть повернутися додому.