Хроніка війни
4 березня 2022 (9 день)

Російські загарбники обстріляли Запорізьку атомну електростанцію, що в м. Енергодар. Цьому передували тривалі бої. Троє людей загинуло, двоє – поранені. Через обстріли рятувальники всю ніч не могли загасити пожежу. Радіаційний фон після обстрілів перебуває в межах норми.

Уранці російські військові знищили авіаударом школу в центрі м. Житомир. Біля м. Київ унаслідок обстрілів загинуло п’ятеро людей, троє серед них діти.

На півдні українські військові не допускають оточення м. Миколаїв. Сьогодні наші військові відбили місцевий аеропорт, бої також точаться на міських околицях. Водночас у м. Херсон росіяни готували провокацію і звозили «мітингувальників» із Криму, щоб оголосити про «об’єднання». Російський «гуманітарний конвой» місцеві жителі зустрічають з українськими прапорами.

Від обстрілів російських військових потерпає і схід країни: українці на Луганщині та Донеччині обороняють свою територію. Селище міського типу Мангуш Донецької області потрапило під обстріл російських «Градів», є жертви серед цивільних. На Луганщині російські окупанти й надалі стріляють по житлових будинках та об’єктах інфраструктури, поцілили також у дитячу лікарню.

Харківщина не перестає потерпати від ворожих атак. Місцеві рятувальники повідомляють, що від початку вторгнення росіяни вбили 39 мирних мешканців, ще 272 поранені, серед них є 10 дітей.

Українська ППО збила російський штурмовик над м. Волноваха. За дві доби в смт Гостомель біля м. Київ наші воїни вбили понад 50 російських військових. Там-таки знищили близько 20 одиниць ворожої техніки.

Начальник взводу гаубично-артилерійського дивізіону РФ Ігор Руденко здав у полон українським військовим увесь свій особовий склад. Військовий раніше служив у ЗСУ, а у 2014 р. перейшов на бік ворога під час окупації Криму.