Хроніка війни
25 травня 2022 (91 день)

Окупанти почали активніше застосовувати авіацію, щоб підтримати наступ свого наземного угруповання. Триває спроба захопити м. Лиман та Сєверодонецьк, точаться бої. На інших напрямах натиск російських підрозділів відбито.

Близько 01:00 із території РФ було випущено ракети по смт Краснопілля на Сумщині. Пуск, за попередньою інформацією, відбувався з літака, який не перетнув державного кордону. Постраждали оселі мирних жителів. Пошкоджено близько 20 будинків.

Валентин Резніченко, очільник Дніпропетровської ОДА, повідомив, що на ранок ворог завдав трьох ракетних ударів по м. Кривий Ріг. Поцілив у промислове підприємство. Є серйозні руйнування.

Запорізька ОВА підтверджує ракетний удар по місту, росіяни запустили чотири ракети, одну з яких приземлила наша ППО.

Також зранку рашисти завдали авіаудару по м. Краматорськ і обстріляли ракетами м. Покровськ.

На думку The Washington Post, РФ перекидає війська до північних кордонів України. Ідеться про накопичення живої сили й техніки на кордонах Чернігівської та Сумської областей.

Оперативне командування «Північ» інформує, що окупанти не припиняють обстрілювати населені пункти біля кордону на Сумщині.

Одна людина загинула, ще семеро зазнали поранень унаслідок ворожого обстрілу м. Балаклія на Харківщині. Про це повідомив Максим Хаустов, директор департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА. За його словами, вивезти звідти до м. Харків пощастило тільки дев’ятирічну дівчинку – вона у стабільно важкому стані.

У м. Буча знайшли вже 420 тіл місцевих мешканців. Про це завляє секретар Бучанської міськради Тарас Шаправський.

Понад 20 тис. військових злочинів росіян зареєстровано в Україні від початку повномасштабного вторгнення. Про це в ефірі телемарафону сказав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

Луганська область залишилася зовсім без газу. Цю інформацію оприлюднив голова місцевої ОДА Сергій Гайдай.

Чехія передала Україні ескадрилью ударних вертольотів Мі-24Д.

Канада, за словами її міністра оборони Аніти Ананд, закупила для України 20 тис. снарядів до гаубиць M777.

Президент України Володимир Зеленський підтримав петицію про запровадження візового режиму з Росією. Він доручив опрацювати це питання премʼєру Денисові Шмигалю.