Новини
Зустріч «кіборгів»

У день 5-ї річниці героїчної оборони Донецького аеропорту побратими, родини загиблих військовослужбовців, волонтери, представники громадськості та всі небайдужі зібралися в музеї. Сьогодні він став гостинним домом і майданчиком для спогадів, спілкування та щирих емоцій.

У просторі виставкового проекту «Український Схід» ми згадували про те, як оборонцям ДАПу 242 дні вдавалося тримали позиції і як «кіборги» стали прикладом незламної волі та стійкості для сучасників та нащадків.

У концертній залі учасники зустрічі вшановували пам’ять тих, хто віддав своє життя за Україну та вітали присутніх захисників. Про війну й обов’язкову перемогу говорили командир 3-го батальйону 80-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ підполковник Валерій Курко, командир 8-ї роти 3-го батальйону 80-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ капітан Олександр Скиба, старший лейтенант підрозділу Олег Височанський, голова ГО «Асоціація Ветеранів АТО України» Юрій Ломов. Воїни ділилися своїми спогадами про пережите, роздумами про сьогодення та майбутнє, думками про втрати та бажали перемоги Україні.

Наші «кіборги» – справжні патріоти. Усі як один переконано запевняють, що будь-якої миті в такому самому складі здатні миттєво зібратися й виконати найскладніше завдання задля захисту України, але вже з іншими досвідом, знаннями й уміннями, аніж у 2014 р.

Зустріч видалася щирою та відвертою. Генеральний директор Іван Ковальчук сказав щирі слова підтримки «кіборгам» від музейників. Проявом поваги до захисників від курсантів, ліцеїстів, школярів та викладачів виявилася неймовірна кількість квітів для воїнів.

У концертній частині заходу для героїв співали виконавці: Тетяна Король, Олена Пантелєєва, Вікторія Товстоног, Сашко Положинський. Своєю творчістю вони неабияк зарядили й наповнили життєвою силою «кіборгів» та всіх присутніх.

Дякуємо і ми захисникам України за віддану любов до країни та народу. Пишаймося українськими воїнами й молімося за них.