Новини
Найбільший Державний прапор України

Напередодні Дня Державного прапора України на території Меморіалу на найвищому флагштоці в країні підняли найбільший національний стяг. Церемонія пройшла під головуванням мера Києва Віталія Кличка. В урочистостях взяли участь та виступили з вітальним словом Герой України, генерал-майор Збройних сил України, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна Ігор Гордійчук, громадський діяч, український екстремальний мандрівник Микола Подрезан, відома українська актриса театру і кіно Лариса Руснак. Державний гімн України під час підняття виконала українська кримськотатарська співачка Джамала. Серед присутніх була надзвичайно велика кількість ветеранів війни на Донбасі, громадські діячі, представники дипломатичного корпусу, відомі українські спортсмени і культурні діячі, політики і представники бізнесу.

Символічно, що найбільший прапор України підняли саме українські військові. Адже для захисників рідної землі прапор здавна був символом мужності й відваги в боротьбі за свободу та незалежність своєї Батьківщини. Під ним ішли в бій, гинули, здійснювали подвиги. З початком війни на Донбасі українські воїни підняли Державний прапор України прапор на гідну шани й поваги висоту. Синьо-жовті стяги майорять на бойових машинах, блокпостах, над бліндажами. Вони не лише нагадують бійцям про обов’язок захищати рідну землю, а й стають оберегами, проявами вдячності командирам, символами віри в перемогу, саванами для полеглих тощо. Простріляні кулями, вицвілі під пекучим сонцем, пропахлі порохом українські прапори стали осердям музейної колекції реліквій, що надійшли із зони АТО/ООС.

Відтепер і на території Меморіалу здіймається гігантський прапор, один з головних символів держави. Його видно з багатьох місць столиці і вдень і вночі. Висота флагштоку близько 90 метрів. Розмір полотнища – 16 на 24 метри.

Отож українці мають найбільший в державі стяг й місце, де почуття гордості за свою країну переповнюють. А ще Київ здобув важливу й привабливу туристичну локацію для жителів міста та гостей столиці.