Новини
7 років 12-му батальйону

У перший день роботи Музею після локдауну до нас завітав 12-й батальйон територіальної оборони «Київ». Цими травневими днями батальйон святкує 7-му річницю свого формування. 

Музей не вперше стає місцем зустрічі бійців батальйону: у 2017 р. бійці урочисто передали нам бойовий прапор підрозділу, який у 2016–2017 рр. побував на українській антарктичній станції «Академік Вернадський». Відтепер Музей – майданчик для святкування народження команди однодумців – 12-го батальйону територіальної оборони «Київ».

Під час теплої зустрічі бійці, командири та члени їхніх родин вшанували пам’ять полеглих побратимів, пригадали основні етапи формування батальйону в навчальному центрі «Десна», особливості діяльності підрозділу в 2014–2015 рр. на території Луганської і Донецької областей та дальші бойові виклики й їхнє успішне виконання, переформатування батальйону та бойові будні 2016–2021 рр. 

Своїми враженнями про пережите поділилися командири батальйону підполковник Андрій Микита та Микола Білосвіт. На сцену під супровід відеосюжетів та фото піднялися представники всіх хвиль мобілізації різних рот і бойових груп. Виявилося, що з черговими хвилями мобілізації до батальйону приєдналися не лише кияни, а й вихідці з усіх куточків України. Скупі уривки їхніх спогадів про непросту службу та веселі випадки у ті моменти, коли здавалося, що не до жартів, розчулили присутніх та вселили надію на скоріше завершення війни. Від імені родичів загиблих побратимів подякувала батальйону мама загиблого в мирному Києві демобілізованого Артема Приходька.

Команда Музею вдячна 12-му батальйону за віддану службу на Сході України та бажає усім його бійцям, командирам, ветеранам та членам їхніх родин міцного здоров’я, добробуту та нових звершень в ім’я нашої Батьківщини.