Новини
«МІР/1.2.6. Економічна складова». Презентація книжки

На музейному ґанку відбулася камерна презентація другої частини комплексного дослідження Наталії Ширант, яке є рефлексією на події, що вже сьомий рік відбуваються на східних теренах нашої країни, – російсько-українську війну.

Перша книжка «МІР/1.2.6. Джерело віри – правда» розповідає про розвиток концепцій воєн віддавна й дотепер, а також аналізує значення інноваційних форм комунікації – інформаційних технологій, телебачення і радіо – як інструментів у сучасному військовому протистоянні.

Сама назва розшифровує коло питань, яке цікавить дослідницю: теорії конфліктів та сучасних війн, де М – маніпуляція, І – істерія, Р – результат, 1 – одна Україна, 2 – дві революції (сучасності), 6 – шість президентів України.

Книжка «МІР/1.2.6. Економічна складова» сконцентрувалася на фінансовому аспекті воєнної справи: джерела фінансування великих та малих воєнних конфліктів, ціна озброєння та ведення війни, питання постачання та забезпечення, мародерство і контрабанда.

Теоретична частина книжки доповнена спогадами та роздумами українських воїнів, які погодилися надати відверті інтерв’ю. Це люди, життя яких назавжди змінилося. Змінилося через війну, на чолі якої – маска гібридності.

Тому необхідно не лише фіксувати спогади очевидців нинішніх подій, а й створювати узагальнюючі аналітичні праці, які розкриватимуть більш глибинні процеси та даватимуть повний зріз окремих аспектів.

Цими роздумами на зустрічі поділилися й герої книжки: підполовник ЗСУ, учасник бойових дій за Донецький аеропорт, командир 90-го окремого аеромобільно-десантного батальйону Віталій Анатолійович Баранов, боєць 90-го батальйону, фотограф Руслан Боровик, Олександр Кульга, який змушений був переїхати з Донецька, волонтер і доброволець Микола Мельник.

На завершення усі гості презентації змогли оглянути нову виставку «ВІЛЬНІ» про українських в’язнів Кремля.

Ми щиро вдячні авторці за працю, а захисникам Вітчизни – за їхній подвиг.

І з нетерпінням чекаємо на третю частину.