Новини
Війна очима художника

Антон Логов – молодий і досить знаний художник. За останні кілька років його живописні й графічні роботи, а також інсталяції стали артвізитівками мистецьких вернісажів і громадських просторів. Напередодні війни в Музеї історії міста Києва відбулася персональна виставка митця.

Емоції, які захопили всіх нас від 24 лютого, Антон переніс у творчість.

Тема війни для художника не нова. За роки співпраці з Музеєм історії України у Другій світовій війні були створені глибокі за сенсом та характерні за формою інсталяції, які розкривають трагедію Другої світової війни як гуманітарної катастрофи людства.

Знаковим став і онлайн-проєкт «Блог художника», який під час карантину розкривав секрети роботи художника-оформлювача музейних виставкових проєктів «Україна. Незакінчена війна», «Хованки», «Вільні».

Працює Антон у впізнаваному лаконічному стилі, де сенси передаються через поєднання кольору й текстур. Надмірно грубі лінії та силуети приховують вразливість людських емоцій, які вириваються за межі впізнаваних образів і накривають глядача хвилею співпереживання, а кольорова гама вселяє надію в перемогу Добра.