Новини
«Україна – це ми»

Міжнародний день музеїв упродовж останніх двох років змінив свій формат. Велелюдні святкування зі спеціальними екскурсіями, інтерактивними проєктами відкладено до покращання епідемічної ситуації. Камерне, майже родинне святкування цьогоріч увінчалось урочистою передачею Музеєві представниками Монетного двору «Княжий» двох повних колекцій пам’ятних медалей, що присвячені Дню Незалежності України.

Незалежність – це мрія багатьох поколінь українців, які прагнули, виборювали, відстоювали її століттями. Історія України як держави – це історія боротьби та героїзму, і кожна її сторінка стала часткою генетичного коду українського народу.

Україна – це ми! Саме ми з вами є найбільшим скарбом України, бо ми сама її сутність!

«Україна – це ми» – так називається лімітована колекція пам’ятних медалей Монетного Двору «Княжий», присвячена 30-й річниці незалежності України. Сім золотавих символічних відзнак зображують найважливіші символи нашої держави, які стали наріжним каменем світобудови для кожного українця, – «…І слава і воля…», «Прапор вільної держави», «Наша мова солов’їна», «Героям слава!» та «Наша рідна Україна». За кожним із цих символів стоїть довга історія, яка об’єднує мільйони доль, думок, прагнень, сподівань та здобутків наших співвітчизників. Ці символи ввібрали в себе весь історичний досвід і традиції, талант і чуйність нації, надію на світле майбутнє, любов до України.

Відтепер вони посідають гідне місце у фондових колекціях Меморіалу та Музейного фонду України.