Новини
Карикатури про війну – дієва зброя на інформаційному фронті

Від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України наш Музей не полишив одного зі своїх ключових завдань. Він документує події війни й активно діє на різноманітних платформах, роблячи внесок в інформаційну боротьбу з ворогом. Нині важлива робота здійснюється спільно з іноземними партнерами.

Днями ілюстратор із Франції Режис Ектор (Régis Hector), який працює в газеті Options («Думки»), передав Музею карикатури власного авторства на тему російсько-української війни. Це 11 вражаючих робіт, які відображають непохитний опір українців російському вторгненню та їхню хоробрість у відстоюванні європейського майбутнього своєї країни, марність планів загарбників панувати в Україні й тоталітарну генезу путінського режиму.

Музей популяризує ці твори на своїх сайтових ресурсах, сторінках у соцмережах. Надалі карикатури буде використано в різних музейних проєктах, що розповідатимуть світовій спільноті про цю російсько-українську війну. Це буде наш спільний внесок у протидію ворогові на інформаційному полі бою.

Передача карикатур – це продовження активного французько-українського партнерства. Знаковою подією стало відкриття 23 березня в м. Верден фотовиставки Музею «Київ: репортаж одного дня. 8 березня 2022 р.», у фокусі якої життя української столиці під час війни.

Щиро дякуємо пану Екторові за надання робіт, а також нашому партнеру, директорові Всесвітнього центру миру, свободи та прав людини у Вердені Філіпові Аншу (Philippe Hansch), за співпрацю та всебічне сприяння.