Новини
Виставка для військових

Пандемія вносить свої корективи у функціонування музеїв, зокрема й у виставкову діяльність. Ми вже мали досвід створення пересувних експозицій, тож нині вирішили взятися до цієї роботи ще активніше. Чимало зусиль спрямували на роботу з аудиторією військових, адже вони є однією з категорій постійних відвідувачів Меморіалу.

Військовослужбовцям окремого 145-го ремонтно-відновлювального полку в/ч А1080 у м. Миколаїв презентовано вже другий музейний пересувний проєкт «Україна. Реалії сучасної війни».

У вересні до 79-х роковин трагедії Бабиного Яру в цій військовій частині було представлено виставку «Бабин Яр. Вічний біль». Тему було розкрито крізь призму документів та світлин із музейної колекції.

Матеріали виставки «Україна. Реалії сучасної війни» окреслюють ключові події збройного протистояння на Сході від 2014 р.: це героїчні битви за Донецький аеропорт, м. Дебальцеве, бої в авдіївській промзоні, на Маріупольському напрямі, Світлодарській дузі. Окрім того, у світлинах відомих фотокореспондентів Віктора Гурняка, Максима Дондюка, Олександра Клименка, Станіслава Козлюка, Сергія Лойка, Макса Рокотанського, Анатолія Степанова, волонтера Юрія Збанацького зворушливо змальоване повсякденне життя цивільного населення, зруйноване війною.

Просвітницькою складовою у військовій частині активно займається заступник командира полку з морально-психологічного забезпечення підполковник Олег Домбровський. Нині він фактично став нашим колегою і фахово презентує музейні проєкти військовослужбовцям. Упродовж місяця виставка буде доступна для огляду.

Як свідчить практика, пересувні виставки є досить дієвим інструментом музейної просвітницької роботи. Отже, працюємо над створенням нових проєктів і розширюємо аудиторію вже наявних.