Новини
У м. Мангайм (Німеччина) відкрито музейну фотовиставку

Триває світове турне фотовиставки «Київ: репортаж одного дня. 8 березня 2022 р.». Після презентацій проєкту у м. Верден (Франція) та Чеджу (Республіка Корея) черговим його етапом стало відкриття виставки в м. Мангайм федеральної землі Баден-Вюртемберг (Німеччина).

Світлини виставки «Київ: репортаж одного дня. 8 березня 2022 р.» показують реалії 13-ї доби російсько-української війни в столиці України. Драматичне становище стародавнього міста, що опинилося під ударом загарбників, відображене в перегороджених барикадами та блокпостами вулицях, зруйнованих російськими обстрілами будинках, постатях українських захисників та біженців на вокзалі, які шукають порятунку.

Від часу, коли створювали виставку, ситуація навколо м. Київ змінилася. Українське військо дало відсіч загарбникам і визволило Київщину від російських військ. На раніше окупованих територіях було викрито численні звірства росіян. Але дні, коли столиця тримала оборону, назавжди ввійдуть в історію як час найвищого прояву хоробрості українців у захисті своєї свободи.

Виставка в м. Мангайм відкрита на площі перед будівлею Національного театру й буде доступна для відвідувачів до 30 травня 2022 р. Її показ тут є глибоко символічним, адже історія цього міста знає тяжкі випробування війни. У роки Другої світової воно зазнало тяжких руйнацій через бомбардування. Сьогодні картини збройної боротьби знову постають перед місцевими жителями й туристами на історичній площі. Віримо, що поширення правди про варварське російське вторгнення до України серед світової громадськості, зокрема й німецького суспільства, сприятиме припиненню агресії та поверненню справедливого миру до нашої країни.

Глибоко вдячні нашим закордонним партнерам, які зробили виставку в м. Мангайм можливою: Французькому інституту в Мангаймі та його очільниці Віржині Жуо-Нейтар, владі м. Мангайм, Почесному консульству Франції в Мангаймі, Національному театру в Мангаймі, а також Всесвітньому центру миру, свободи та прав людини в м. Верден (Франція) та його директору Філіпові Аншу за всебічне сприяння й допомогу в реалізації проєкту.

Дякуємо нашим українським партнерам: мерії м. Київ та особисто меру Віталієві Кличку, Службі безпеки України й директору ГДА СБУ Андрієві Когуту.

Стежте за анонсами щодо дальшої реалізації проєкту.

Автор ідеї – Юрій Савчук, фото – Олена Шовкопляс.

Контакти для ЗМІ: +380501004799