Новини
Передислокація

Музей прагне змінюватися і йти в ногу з часом: оновлювати експозиції та проводити актуальні виставкові проєкти. Для цього іноді необхідні надзвичайні зусилля, адже вага окремих наших експозитів вимірюється тоннами. Без допомоги Міністерства оборони України та Сил підтримки Збройних сил України ці масштабні плани реалізувати було б проблематично.

Цього тижня на території Меморіалу напружено працювала рідкісна техніка – військові тягачі та підйомний 150-тонний кран «GROVE». Вперше за 30 років ми наважилися зрушити бойові машини зі звичних місць для того, щоб оновити локації на майданчиках бойової техніки.

Відвідувачі Меморіалу та команда Музею кілька днів із захопленням спостерігала, як важелезні танки, артустановки та бронемашини пересуває землею та повітрям величезний підйомний кран, який, як виявилося, унікальний! Таких 150-тонних помічників у держустановах України лише двоє. Ми щиро вдячні командуванню та особовому складу військових частин А3160 і А3358, які прибули з Чернігівської та Житомирської областей, за допомогу в реалізації масштабної реекспозиції. Віртуозне керування складною технікою, винахідливість та терплячість перетворили мрію в реальність.

Дякуємо Міністерству оборони та Силам підтримки Збройних сил України за багаторічну співпрацю та підтримку. Ваша беззастережна готовність допомогти Меморіалу – це вклад у збереження історичної пам’яті про найбуремніші роки в історії України. Ми маємо за честь назвати вас своїми вірними друзями. Залишайтеся на довгі роки прикладом для всіх, взірцем жертовності, любові до України та небайдужості до історії своєї Батьківщини!

Запрошуємо відвідати оновлену територію Меморіалу та музейні експозиції. Відтепер на майданчику бойової техніки біля Московської брами ви можете побачити зразки бойової техніки й озброєння, які використовуються у воєнних діях на Сході України, та шушпанцери, обладнані волонтерами для потреб української армії.