Новини
Вифлеємський вогонь миру

Сьогодні команду музейників зігрів Вифлеємський вогонь миру. Це прекрасне передріздвяне дійство в музеї вже стало традиційним. Наші добрі друзі, діти з київського осередку Національної організації скаутів України (НОСУ), завітали до Меморіалу й передали тепло священного вогню. В умовах світової пандемії він видався справді благословенним і надзвичайно важливим. Тепер віримо, що той самий вогник, який запалений на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі та подолав безліч кордонів й перепон, справді подарує всім світло надії, тепла та миру.

Вифлиємський вогонь давно став символом спільного родинного затишку. Після закінчення Другої світової війни сотні тисяч емігрантів з України по всьому світові відродили давню християнську традицію. Зокрема, у 1950 р. Пласт ініціював щорічну акцію – Святвечірню зустріч «Різдвяна зірка». Коли над Україною сходила перша Різдвяна зірка, всі пластуни, на всіх континентах планети, запалювали свічку як оповісницю радісної новини. Вітаючи одне одного привітом «Христос народився!», відчували радість спільного святкування. Так символічно на Різдвяні свята об’єднувалися найрідніші.

Цьогоріч через пандемію родини українців так само перед викликом неможливого спільного святкування Різдва. Тож нехай світло Вифлиємського вогню дистанційно поєднає найрідніших у спільних мріях, бажаннях та радощах. А ще зігріє наших захисників у холодних зимових окопах на Сході України. У ці святкові дні думками ми також разом із ними.