Новини
Військово-історичний турнір: змагання для розумних та уважних

15 вересня відвідувачі з Фахового бізнес-коледжу і студенти першого курсу факультету економіки та менеджменту Європейського університету відвідали експозицію Національного музею історії України у Другій світовій війні, пройшлися залами виставок «Український Схід» та «Україна. Незакінчена війна...». Наприкінці екскурсії на юнацтво очікувала інтелектуальна битва – змагання команд на уважність та кмітливість.

Учасники військово-історичного турніру розділилися на три команди та відповідали на запитання з історії Другої світової війни. Здебільшого питання стосувалися матеріалу, який студенти та їхні наставники засвоїли на екскурсії. Деякі – потребували аналітичних здібностей. Та перемогу змогли отримати ті, хто мав сміливість ризикувати й найліпше працював у команді.

Нагадуємо, що Національний музей України у Другій світовій війні пропонує юним відвідувачам низку захопливих атракцій для груп. Крім інтелектуального змагання «Дорогами війни», молодь запрошується на «Memorial challenge» – квест по території, об’єктах та експозиціях Меморіального комплексу. Також юні відвідувачі можуть перевтілитися у військового кореспондента у грі «Репортер з минулого». Вік учасників – від 12 років. Для молодших відвідувачів (від 7 до 11 років) Музей дає можливість взяти участь у майстер-класах з мистецтва оригамі, дізнавшись при цьому про події війни в далекій Японії, а також ознайомитися з історією боротьби за незалежність України через складання «повстанської абетки». Зрештою, знавці англійської, а також туристи з інших країн без обмеження за віком можуть пройти «Military quest» англійською мовою за індивідуальним сценарієм. У програмі: пошук об’єктів на території та виставці бойової техніки; ідентифікація оригінального військового спорядження різних країн світу в експозиційних залах та інше.