Новини
Патріотична молодь у Музеї війни

16 вересня 2021 Національний музей історії України у Другій світовій війні відвідали 246 юних учасників військово-патріотичної гри «Вояцький дух».

Серед гостей – представники та вихованці військово-патріотичних клубів, організацій, гуртків та роїв із різних регіонів України, що підтверджує загальну зацікавленість молоді військовою історією нашої держави.

Уже п’ять років поспіль Всеукраїнське об’єднання військово-патріотичних організацій за підтримки Командування Сухопутних військ ЗСУ проводить гру «Вояцький дух» для патріотів віком від 14 до 17 років. І кожного разу незабутня чотириденна пригода учасників починається із залів Національного музею історії України у Другій світовій війні.

На території Меморіалу юнаки ознайомилися зі зразками бойової техніки. Під час екскурсій Музеєм особливу увагу було акцентовано на матеріалах, які розкривають теми бойових дій Другої світової війни, стратегії виживання в умовах війни та післявоєнного періоду, боротьби за незалежність України. Юні відвідувачі побачили проєкт «Український Схід» про сучасну російсько-українську війну, про звитягу та жертовність патріотів, які на Сході нашої держави відстоюють її суверенітет у війні з агресором, ознайомилися з експозиціями виставок «Капелани» та «Голокост».

На карті патріотичного зібрання Музей посідає чільне місце, адже його експозиції та виставкові проєкти сприяють активізації молодіжного військово-патріотичного руху, підвищення рівня готовності молоді до збройного захисту України.