Новини
Про «Уламки» дитинства – в документальному кіно

У Музеї в межах виставкового проєкту «Український Схід» відбувся показ документального фільму «Уламки», створеного Знімальним цехом Артура Якубова.

Під час будь-якої війни в боях із противником бере участь значна меншість населення держави. Проте це не означає, що війна своїм нещадним полум’ям не руйнує життя решти громадян.

Документальна стрічка занурює нас у світ зламаного дитинства, демонструє невидиму сторону оточуючого нас життя, де діти і небайдужі дорослі долають труднощі, що принесла їм війна на Донбасі.

По-осінньому похмурого недільного ранку небайдужі відвідувачі завітали на перегляд стрічки. Серед глядачів було чимало наших захисників: військовослужбовці з Окремого президентського полку імені гетьмана Богдана Хмельницького та Національної гвардії України, курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут. Фільм презентував режисер Артур Якубов. Неабияких вражень набули глядачі під час обговорення картини з автором, а також із героїнею фільму Оксаною Лазебник та Народним героєм України Вікторією Христенко. Своїм досвідом з учасниками зустрічі поділилися оператор-постановник фільму Володимир Моргунов та волонтер Олена Шостак. Разом ми говорили про проблеми повернення дітей до мирного життя.

Далі усі учасники заходу із захопленням знайомилися з музейним проєктом «Український Схід». У його просторі є матеріали, що розкривають сувору дійсність прифронтового життя дітей та безмежну трагедію людей. Отже, ми з кінотворцями виконуємо спільну місію: не дозволяємо суспільству про це забути, спонукаємо до дій.

На останок музейники, кінематографісти та волонтери домовилися про подальшу плідну співпрацю у сфері питань національно-патріотичного виховання. Тому вже наступної неділі в кінолекційному залі Меморіалу відбудеться музейний презентаційний показ наступного фільму Артура Якубова – «Біль, що не минає». Запрошуємо на перегляд!