Новини
Марш Миру на території Музею війни

У Києві відбувся Марш Миру – захід, який проводиться в усьому світі завдяки ухваленій Генеральною Асамблеєю ООН резолюції про відзначення Міжнародного дня миру. В урочистій ході взяли участь представники міських спілок ветеранів АТО, громадських організацій, молодь та студенти з вищих і середніх навчальних закладів столиці, представники КМДА та всі охочі.

Традиційно й символічно Марш Миру проходить саме на території Музею війни. Адже всі музейні експозиції розповідають про війни за Україну, метою яких завжди був мир на рідній землі.

Цього дня Музей укотре презентував відвідувачам мультимедійний проєкт «Мартиролог загиблих у боях за незалежність». Це своєрідний фільм-реквієм на стінах, де відображаються імена та фото бійців, загиблих у російсько-українській війні. Вони теж хотіли миру.

Проєкт «Мартиролог» розташовано під склепінням Московських воріт Київської фортеці ХVІІІ ст., крізь які свого часу вела дорога на схід, до Москви. Це стало нагадуванням, що саме звідти у 2014 р. в Україну прийшла війна, яка день за днем забирає життя наших співгромадян.

День миру проголошений як день відмови від насильства і припинення вогню в усьому світі. Усім учасникам конфліктів було запропоновано цього дня утримуватися від проведення бойових дій. Тож молімось, аби сьогодні й повсякчас на Сході України та по всіх її регіонах був непорушний мир.