Новини
Майбутні лідери вивчають уроки минулого

На екскурсії до Музею завітала активна молодь – слухачі Української академії лідерства.

180 юнаків і дівчат знайомилися з непростою історією України, де перетнулися горе й радість, жорстокість і людяність, що розказана мовою унікальних артефактів.

Музейний проєкт «Україна. Незакінчена війна...» викликав особливі рефлексії екскурсантів. У просторі виставки презентовано складний, тернистий шлях України, що не раз була ареною масштабних зіткнень, але таки здобула свою незалежність. Гості відзначили одне з останніх доповнень експозиції – золотий «Хрест Заслуг» капелана Українських січових стрільців Андрія Пшепюрського.

Молодь мала змогу усвідомити багатогранний спадок Другої світової війни – найбільшого конфлікту в історії людства, який часто йменують незакінченою війною через далекосяжність наслідків та глибину завданих ран. У Залі Пам’яті згадали про своїх прадідусів, які воювали в ту війну.

У просторі експозиції «Український Схід» гості побачили артефакти сучасної «гібридної» війни на східних теренах країни, розв’язаної російським агресором, і поділилися спогадами – як стежили за обороною Донецького аеропорту в новинних випусках наживо.

Бонусом до екскурсійної програми стало відвідання експозиції українсько-американського проєкту «За волю України!». Представлені реліквії з музеїв, архівів та бібліотек України і США висвітлюють історію українського війська доби Визвольних змагань (1917–1921 рр.). Подивовані масштабом мальованого вручну «Альбому української Армії та Фльоти», відзначили ретельність і ґрунтовність праці Миколи Битинського.

Упевнені, що з багатьма учасниками сьогоднішніх екскурсій ми неодмінно зустрінемося в Музеї знову!