Новини
Про Маріуполь дізналися жителі Аланії

20 червня в м. Аланія пройшов захід, присвячений Місту-герою Маріуполю. За підтримки посольств Литви, Польщі та України відбувся показ фільму «Mariupolis» (2016 р.) литовського документаліста Мантаса Кведаравічюса, життя якого обірвалося від рук рашистів під час зйомок другої частини кінострічки 2 квітня 2022 р.

У межах показу Національний музей історії України у Другій світовій війні представив фотодокументальну виставку «Дивись! Маріуполь!», яка органічно доповнила розповідь про місто-мученик, Місто-герой.

Відвідувачі заходу ознайомилися з доробком фотографа В’ячеслава Твердохліба, який перебував у м. Маріуполь від початку повномасштабного вторгнення РФ і документував кожен прожитий день аж до евакуації наприкінці березня.

На фотографіях збереглися ще квітучі квартали портового міста та перші рани від російських атак. Увесь світ був подивований відчайдушною силою опору українців і жахним масштабом руйнацій, спричиненими російськими бомбардуваннями та обстрілами. Нині в захопленому росіянами місті залишаються люди. Вони виживають, попри антисанітарію, відсутність медичної та гуманітарної допомоги. І закликають увесь світ допомогти.

Музей висловлює подяку в сприянні організації заходу Посольству України в Туреччині, Консульству України в м. Анталья, Посольству Литви в Туреччині, Литовській спілці в м. Аланія, Посольству Республіки Польща в Туреччині, а також Торговій палаті Аланії, українській громаді Аланії та громаді з Антальї «Середземноморське об’єднання українців».

Наша боротьба на інформаційному фронті триває.