Новини
«Акварелі»: історичне розслідування до дня Пам’яті жертв Голокосту

27 січня, в День пам’яті жертв Голокосту, в Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбулось історичне розслідування «Акварелі: палітра людських страждань».

Під час заходу учні 10 класу НВК № 167 із поглибленим вивченням німецької мови мали нагоду дізнатися більше про нацистську расову політику й про злочини Голокосту. Способом висування гіпотез та здогадок учні довідувалися правду про жахливі експерименти, які проводив у таборі смерті Аушвіц-Біркенау сумнозвісний «янгол смерті» Йозеф Менґеле.

Учасники заходу ознайомилися з історією єврейської дівчинки Діни Беббіт (Готлібової) та її знаменитих малюнків. Важливим доповненням до розслідування стало ознайомлення учнів із експозицію Музею та унікальними речами жертв Шоа, особливостями Голокосту на території України.

Фахівці Музею розповіли учням про виконавців жахливих злочинів та про українців, які, ризикуючи власним життям, намагалися врятувати своїх єврейських друзів, сусідів, а подекуди й зовсім незнайомих людей.

Особливо важливим у цьому контексті стало відвідування музейного виставкового проєкту «Голокост», відкритого до 80-х роковин масових розстрілів євреїв у Бабиному Яру. Наприкінці екскурсії учасники заходу мали змогу вшанувати жертв Голокосту покладанням символічних камінців пам’яті, щоб укотре нагадати собі та іншим: «Ніколи знову!».