Новини
"Дивись! Маріуполь!" у Братиславі, Словаччина

Музей продовжує розповідати про російську агресію по всьому світові. 27 липня про трагедію українського міста Маріуполь змогли дізнатися у столиці Словаччині, Братиславі.

Музейний фотодокументальний проєкт «Дивись! Маріуполь!» про незламне місто-фортецю, яке продовжує жити попри тотальні бомбардування, відрізаність від благ цивілізації та російську окупацію, гостинно розмістив Братиславський Град.

На урочистій церемонії відкриття були присутні Посол України у Словаччині Юрій Мушка та Міністр культури Словаччини Наталія Міланова та Генеральний директора національного музею Браніслав Паніс. Присутні заслухали відеозвернення Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка.

Гості змогли оглянути фотографії Маріуполя, зроблені журналістом, маріупольцем, В’ячеславом Твердохлібом, який під час блокади жив у підвалах, фільмував та фотографував. На 23-й день нелюдських випробувань він пішов із міста пішки. І незважаючи на ризики, виніс увесь відзнятий матеріал. Останнє фото зроблено 22 березня. А кожен наступний день приносив маріупольцям іще страшніші випробовування.

Виставка буде доступна для відвідування до жовтня 2022 року.