Новини
Дякуємо волонтерові

Набуваємо нового досвіду й впевнено крокуємо до європейських практик. На запрошення генерального директора Юрія Савчука навесні до Музею прибув громадянин Швеції фотограф Andrzej Markiewicz. Впродовж трьох місяців він волонтерив і натхненно працював. Саме крізь об’єктив його фотокамери користувачі нашого сайту та музейних сторінок у соцмережах побачили наші нові експозиційні проєкти. Щодня він фіксував усе те, чим живе Музей (погортайте лишень музейну сторінку нижче, якщо раніше не стежили за нашими подіями). А ще завдяки роботі пана Анджея маємо справжній скарб – фотоархів унікальних світлин із найнеочікуваніших локацій та різного змісту. Проте всі вони про війну, що триває, й невдовзі стануть основою нових музейних проєктів, тож стежте за анонсами.

За цей час він став другом Музею й загалом України. Бо ж треба мати неабияку сміливість, щоб прийняти рішення полишити свій комфортний європейський дім та приїхати в охоплену вогнем війни країну. Упевнені, що найвражаючою для пана Анджея видалася десятиденна подорож на Схід та Південь України. Разом з генеральним директором Музею Юрієм Савчуком він побував у Харкові, Миколаєві, Одесі та багатьох інших населених пунктах, що прямо зараз перебувають на лінії вогню та є ціллю щоденних атак ворога.

Невтомний, щирий і позитивний чоловік, при зустрічі з яким мимоволі будеш посміхатися (в умовах війни позитивні емоції усім просто необхідні). З паном Анджеєм ми здобули досвід командної роботи з іноземцем й самі поряд з ним вчилися працювати за європейськими стандартами. Водночас, ми всіляко намагалися показати європейськість України й, сподіваємося, нам вдалося. Це ще одна краплина важливої інформації про українців, як щирий і волелюбний народ з власними культурою та історією.

Безмежно дякуємо панові Анджею за невтомну працю, неймовірні емоції і враження. А також шлемо теплі вітання його великій дружній родині та особисто дружині й великому другові нашого Музею пані Йоганні Фріс-Маркевич. Увесь цей час вони були на зв’язку й палко підтримували й надалі підтримують Україну. Ще побачимось!