Новини
З Україною в серці

Сьогодні презентували нову артінсталяцію. Мапа України, утворена із синьо-жовтих стрічок, на яких неймовірні, щирі, вражаючі патріотичні написи, – тепер з’явилася на території Меморіалу.

«Дуже відповідально ставимося до ухвалення рішень щодо появи на нашій території нових артоб’єктів. Адже ми Музей війни, і все, що демонструємо нашому відвідувачеві, повинне мати відповідний зміст. Щодо цієї артінсталяції в музейної команди не виникало жодних вагань. Це те, чим живе зараз уся Україна й наш колектив зокрема. Музей відкритий до нових ідей і всього того, що наповнене сенсом державності, боротьби й Перемоги», – каже заступниця генерального директора Музею Людмила Рибченко.

За ініціативою компанії «Київстар» 29 липня – 28 серпня 2022 р. було проведено захід Love UA, до якого мали нагоду долучитися жителі й гості західних областей України, а також переселенці з інших регіонів. Інсталяція подолала чималий шлях, її побачили у восьми населених пунктах: Трускавець, Моршин, Славське, Ворохта, Яремче, Ясіня, Міжгір’я, Івано-Франківськ. Метою було запросити кожного до втілення інтерактивної інсталяції. Тисячі людей узяли участь у створенні Мапи – писали побажання на синьо-жовтих стрічках, висловлюючи свою любов до Батьківщини, рідних, ЗСУ, до всіх, хто підтримує наш народ. Бо слово – це теж наша зброя, якою ми можемо нищити ворогів та виліковувати рани. «Важливим елементом акції стало те, що за допомогою інтернетсервісів учасники могли придбати актуальні патріотичні речі й тим самим задонатити кошти на потреби ЗСУ», – під час презентації наголосили організатори проєкту.

Музей війни в м. Київ – кінцевий пункт призначення у тривалій подорожі Мапи. Тепер вона повернулася до серця держави, щоб донести до киян та гостей столиці слова підтримки й любові. Нині вона – мов книга, наповнена словами тепла й доброти, побажаннями звитяги світла над темрявою.

Приходьте до Музею, читайте емоційні послання й отримуйте ще більше натхнення для Перемоги. А ще це чудова локація з панорамним видом столиці для неймовірної осінньої фотосесії в ці сповнені обнадійливих новин із фронту дні.

З Україною в серці! З вірою в Перемогу!