Новини
Музейна виставка на міжнародному Форумі

14–16 вересня 2022 в Міжнародному конференццентрі в м. Чеджу (Республіка Корея) відбувся щорічний Форум з питань миру та процвітання.

За офіційним визначенням, Чеджудо – острів миру. Такий його статус став наслідком кривавого повстання, яке почалося там у 1948 р. й призвело до значної кількості загиблих. Трагічний досвід минулого акумулюється нині в розвиток традицій миру й толерантності.

На Форумі відбулася презентація музейної фотовиставки «Київ: репортаж одного дня. 8 березня 2022 р.». Світлини експозиції відображають реалії української столиці в 13-й день повномасштабного російського вторгнення, , коли генеральний директор Музею Юрій Савчук та музейний фотограф Олена Шовкопляс зафіксували на фотокамеру образи воєнного Києва.

Презентація виставки на Форумі стала знаком особливої підтримки України в умовах російської агресії. Виставку відвідали Надзвичайний та Повноважний Посол України в Республіці Корея Дмитро Пономаренко, представники уряду автономної провінції Чеджу, керівники центрів миру в м. Чеджу, Верден та Оснабрюк, інші гості Форуму. Серед них були й українці, які мешкають у Кореї. Зокрема, на церемонії відкриття виставки піаністка Альона Соломко, жителька м. Чеджу, виконала Державний Гімн України.

З нагоди відкриття виставки на найбільшій сесії форуму під назвою «Всесвітня сесія солідарності міст миру» до світової спільноти у відеозверненні мовив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Проведення Форуму, де значну увагу було приділено необхідності підтримувати Україну, та презентація музейної фотовиставки стали важливими заходами, які консолідують міжнародну підтримку нашої держави в період варварського нападу росії.