Новини
Музейна виставка в Люксембурзі

Виставку «Київ: репортаж одного дня. 8 березня 2022 р.» було представлено в м. Мамер у Великому Герцогстві Люксембург під час традиційного інклюзивного вечора, який проводить міська влада.

Нагадаємо: цей фотопроєкт Музею – перша виставка, презентована ним у період повномасштабної російсько-української війни. На 13-й день навали генеральний директор Музею Юрій Савчук та фотограф Олена Шовкопляс робили світлини на вулицях м. Київ, яке тоді тримало оборону. Фотографували, щоб показати реалії життя української столиці в дні найбільшої загрози. Уже за два тижні відбулася світова прем’єра фотовиставки в м. Верден у Франції. Загалом проєкт було показано в дев’яти країнах.

Нинішня презентація відбулася під час заходу, спрямованого на зближення різних культур, які існують на теренах м. Мамер. Украй символічно, що в заході взяв участь Філіп Анш, директор Всесвітнього центру миру, свободи і прав людини – організації, яка стала нашим першим міжнародним партнером у період повномасштабної війни. Із відеозверненням до присутніх виступив Юрій Савчук, подякувавши партнерам за підтримку України й адресувавши особливі слова вдячності меру м. Мамер Жилеві Роту. Узяли участь у події і українці, які вимушено опинилися в Люксембурзі через російське вторгнення. Пролунало чимало слів на підтримку України.

Дякуємо всім причетним до представлення музейної фотовиставки у Великому Герцогстві Люксембург. Віримо, що наші спільні маленькі та великі кроки наближатимуть перемогу України й усього вільного світу в протистоянні з варварською російською агресією та відновлення справедливого миру.