Новини
Підсвічування «Батьківщини-матері» синьо-жовтими кольорами Державного прапора України

Тема загрози нової хвилі російської агресії супроти України перебуває нині у фокусі уваги світової спільноти. Лідери дружніх держав відвідують м. Київ, засвідчуючи всебічну підтримку. На знак вдячності 4 лютого 2022 р. Україна підсвітила кольорами Державного прапора свій найвищий монумент «Батьківщина-мати». Цим актом ми продемонстрували також загальнонаціональне єднання та готовність українців до захисту й відсічі зовнішнім ворогам.

Подія відбулася за ініціативою Офісу Президента й Міністерства культури та інформаційної політики України. У такий спосіб Музей війни нагадав світові, що наша країна не вперше бореться за свою незалежність. Тяглість цієї боротьби демонструють нинішні музейні експозиції про Визвольні змагання 1917–1921 рр., Другу світову та російсько-українську війну на Сході. Синьо-жовтий стяг завжди був символом боротьби за волю України.

Днями в Музеї широкому загалу було представлено унікальну пам’ятку історії – найстаріший збережений прапор України в національних кольорах, який експонується у просторі українсько-американської виставки «За волю України!». Тепер світовій спільноті було презентовано сучасне світлове дійство єднання українців навколо найголовнішого національного символу.

Дякуємо всім, хто долучився до неймовірної події, що тривала від 19:00 до 24:00.

Разом ми сильні! Єднаймося заради Батьківщини!