Новини
ВІЙНА
/

24 лютого розпочалося повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Близько п’ятої ранку у своєму зверненні Володимир Путін оголосив початок проведення «спеціальної військової операції» для «демілітаризації та денацифікації» України. Одночасно українські міста зазнали обстрілів. Почалися ракетні удари по м. Київ, Харків, Маріуполь.

Українці миттєво зреагували: уже наступного дня біля військкоматів були помітні величезні черги, багатьом у мобілізації відмовляли. Потужний спротив Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби здивував і деморалізував агресора. Для тилової підтримки військових частин, евакуації постраждалих мобілізувалося все українське суспільство.

Не залишився осторонь і Музей. Його команда, попри воєнну загрозу, волонтерить на різних напрямах: плете маскувальні сітки, збирає продукти, медикаменти й спорядження для територіальної оборони. Не забуває вона і про музейну роботу: ми відстежуємо інформаційне поле, збираємо свідчення очевидців нової війни, документуємо військові злочини агресора.

Стали на оборону м. Київ протитанкові їжаки 1941 р. Через 81 рік вони знову виконують своє завдання. Це конкретна допомога Музею війни фронтові. Точніше їхня обопільна допомога одного одному, бо від повторного бойового застосування цінність такого експоната лише зростає. Слава Україні!

Фото: Emin Sansar/Anadolu Agency