Новини
«Україна-мати» на поштовій марці

На території Музею вкотре відбулося погашення марки штемпелем «Перший день». І цього разу воно має для нас особливе значення. До Дня Незалежності України Укрпошта випустила марку під назвою «Україна-мати» із зображенням монумента із Тризубом на щиті.

Виготовлення і введення в обіг марки саме з такою назвою є важливим моментом у переозначенні Музею та скульптури. Після успішного завершення проєкту «Тризуб Батьківщини» та ініціативи щодо перейменування монумента випуск марки є підтвердженням правильного музейного курсу.

Україна довгі роки чекала визнання скульптури «Батьківщина-мати» як суто свого символу, позбавленого радянських маркерів. Багатомісячна робота музейного колективу на чолі з генеральним директором Юрієм Савчуком – етап цього шляху.

У церемонії погашення марки взяли участь генеральний директор АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський, генеральний директор Музею війни Юрій Савчук та художниця Зінаїда Кубар.

Мисткиня вже не вперше використовує образ «Батьківщини-матері» у своїй творчості. Торік вона стала учасницею музейної виставки «Батьківщина-мати. Переозначення», де представила своє оригінальне художнє бачення скульптури.

По завершенні церемонії Юрій Савчук запросив учасників та гостей заходу відвідати нову виставку «Знак на щиті» й стати першими відвідувачами нової експозиції на щойно відремонтованих експозиційних площах у Виставковому центрі Музею саме в День Незалежності.

Із Днем Незалежності, Україно! Святкуйте разом із Музеєм!