Хроніка війни
14 червня 2022 (111 день)

ОК «Південь» повідомляє, що ворог здійснив дві гелікоптерні атаки парами Мі-8 по українських позиціях на Миколаївщині та Херсонщині. Біля м. Снігурівка відбувся повітряний бій. Із винищувача Су-35 було випущено ракету «повітря-повітря» по парі наших Мі-8. Гелікоптерам вдалось ухилитися. Противник відступив.

На криворізькому напрямі ворог провів мінування узбережжя р. Інгулець по рубежу Давидів Брід – Калинівське.

На херсонському напрямі бійці ЗСУ «переграли» окупантів і наближаються до с. Томина Балка, про це інформує радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань.

У м. Сєверодонецьк ситуація вкрай загострена: росіяни артилерією нищать багатоповерхівки й завод «Азот». Штурм міста триває вже котру добу поспіль. Про це заявляє очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

На бахмутському напрямі окупанти обстріляли наші війська з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Миколаївка, Берестове, Врубівка, Покровське та Нью-Йорк. Армійська авіація противника завдала авіаудару неподалік смт Білогорівка.

У районі с. Берестове українські воїни відбили штурм, завдали ворогу втрат і змусили його відійти на попередні позиції. Рашисти ведуть штурмові дії в районі м. Золоте, бої тривають.

На Дніпропетровщині ніч видалася неспокійною. Ворог знову обстріляв два райони – Криворізький та Синельниківський. Ударив з «Ураганів» по Апостолівській та Покровській громадах. Люди, за попередніми даними, не постраждали. У Покровській громаді пошкоджено будинки.

Уночі та зранку росіяни обстрілювали територію Сумщини, там теж пошкоджено будівлі.

Ракетного удару завдано по Одещині. Сили ППО збили дві ворожі ракети. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Окупант посилив обстріли України. Сьогодні від дій ворога потерпали західні регіони. Наша ППО перехопила три ракети, уламки яких упали в Тернопільській, Хмельницькій та Львівській областях. Шматки ракети, збитої над м. Золочів, приземлилися на цегельню. Постраждало шість людей, серед них одна дитина. На Хмельниччині, за попередньою інформацією, уламки ракети впали в полі, тож пошкоджень споруд не сталось. У Тернопільській області жертв та руйнувань, імовірно, немає теж.

У Запорізькій області відбулася чергова операція з обміну тілами загиблих військовослужбовців. Україна прийняла останки 64 героїчних оборонців «Азовсталі», щоб гідно їх поховати.

Речник Інтернаціонального легіону Демієн Маґру повідомляє: «У нас є представники 55 країн. Вони представляють усі частини світу. Усі континенти. Навіть такі віддалені країни, як Бразилія, Південна Корея, Австралія». Також він зазначив, що більшість легіонерів сьогодні – це громадяни США, Великої Британії, Польщі та Канади.

Іспанія передала Україні 15 медичних автомобілів. 10 із них – прикордонникам. Ці карети швидкої допомоги оснащені сучасним лікарським приладдям і заповнені 2 т препаратів. На зворотному шляху іспанські медики заберуть на лікування й реабілітацію вісьмох українських бійців, які зазнали поранень у боях.