Хроніка війни
25 червня 2022 (122 день)

На волинському та поліському напрямах військові підрозділи Республіки Білорусь на ротаційній основі виконують завдання з прикриття білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів із території цієї країни. 

На сіверському напрямі окупанти вдосконалюють оборонні позиції в прикордонних районах Російської Федерації. Вони обстріляли з артилерії позиції наших військ у районах с. Хрінівка та Янжулівка Чернігівської області. 

На слобожанському напрямі противник уживає заходів із забезпечення своїх підрозділів боєприпасами та поповнення втрат. 

На харківському напрямі росіяни обстрілювали позиції наших військ та інфраструктуру населених пунктів. 

На слов’янському – українські воїни зупинили спробу ворожого наступу в районі с. Богородичне та штурм біля с. Мазанівка. Окупанти з утратами відійшли. 

На донецькому – противник зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів та перегрупуванні військ. 

Наші захисники успішно відбили всі наступальні й штурмові дії ворога біля с. Покровське, смт Нью-Йорк та м. Мар’їнка. Рашисти відступили. 

Ворог закріплюється в тимчасово захоплених населених пунктах Сєверодонецьк, Сиротине, Воронове та Борівське. 

На південнобузькому напрямі окупанти обстрілювали позиції наших військ із мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. 

«Росіяни випускають до тисячі снарядів на годину, аби придушити психологічний стан ЗС України», – заявив міністр оборони України Олексій Резніков. 

Уночі по території України завдано масованого ракетно-бомбового удару. Російські бомбардувальники били безпосередньо з території Білорусі. За словами радника глави ОПУ Михайла Подоляка, росіяни випустили 48 крилатих ракет. 

По м. Миколаїв та передмістю вранці завдано удару дев’ятьма ракетами типу «Оникс», випущеними з берегового комплексу «Бастион», що розміщений у тимчасово окупованому Криму. 

Ворог завдав 24 ракетних ударів по околицях м. Житомир, постраждали тільки військові об’єкти. Про це повідомив мер міста Сергій Сухомлин. 

Максим Козицький, голова обладміністрації Львівщини, поінформував, що ракетного удару зазнав військовий об’єкт у Яворівському районі. Вдалося збити дві ракети. Чотири, на жаль, долетіли. 

Чернігівська область уранці також була масовано обстріляна. Випустили 20 ракет по смт Десна. Відомо про руйнування об’єктів інфраструктури. 

Наша ППО збила дві ракети над Хмельниччиною. Уламки впали в лісі в Кам’янець-Подільському районі та в сільському саду в Хмельницькому районі. Загиблих і травмованих нема. Про це повідомив голова обладміністрації Хмельниччини Сергій Гамалій. 

Павло Кириленко, голова Донецької ОВА, інформує, що росіяни стріляли цієї ночі в Бахмутському районі. Наразі відомо про одного загиблого і двох поранених у м. Бахмут. 

Надвечір було два ракетні удари по Рівненській області. Ворог поцілив у об’єкти цивільної інфраструктури. Троє людей загинуло, четверо – поранені. Про це сказав голова Рівненської ОВА Віталій Коваль. 

«Починаючи з серпня відбудуться певні події, які продемонструють всьому світові, що починається переломний момент. Україна повернеться до кордонів 1991 року, і ми не розглядаємо жодних інших сценаріїв. До кінця року активні бойові дії знизяться практично до нуля. Ми відновимо контроль над своїми територіями вже в осяжному майбутньому», – заявив начальник ГУР МО України генерал-майор Кирило Буданов.