Хроніка війни
19 липня 2022 (147 день)

На харківському напрямі спроба росіян наступати в бік с. Уди та Гусарівка провалилася.

На слов’янському – ворогу не вдалася розвідка боєм у районі с. Дмитрівка.

На донецькому – загарбники намагаються просунутися до м. Сіверськ і Бахмут. Не вщухають обстріли населених пунктів.

ЗСУ завдали окупантам значних утрат, коли ті намагалися прорватися в бік с-ща Спірне й с. Григорівка та Івано-Дар’ївка.

Вороги вели штурмові дії в районі с. Покровське, здобули там частковий успіх – закріпилися на південній околиці населеного пункту. Просунутись у бік с. Берестове й Вершина, смт Білогорівка  та Вуглегірської ТЕС у рашистів не вийшло.

ЗСУ збили російський винищувач поблизу м. Нова Каховка: він намагався атакувати наші штурмовики. Про це повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ.

«На світанку наші ракетно-артилерійські підрозділи нанесли влучні удари по скупченню озброєння, ворожої техніки та складу боєприпасів у районі Райського Новокаховської громади», – сказано в повідомленні ОК «Південь». Також українські захисники вдарили по складу боєприпасів у районі м. Берислав.

По Одещині вночі ворог завдав удару сімома крилатими ракетами типу «Калибр». Одну – збила протиповітряна оборона, шість – влучили по селу. Сталися руйнування й загоряння трьох приватних будинків та двох надвірних споруд. Пошкоджено ще кілька приватних садиб, автівки, школу, будинок культури. Постраждало шість людей, серед яких дитина.

Зранку зафіксовано влучання в приватному секторі одного з районів м. Миколаїв. Пошкоджено житлові будинки, є двоє постраждалих.

По м. Нікополь на світанку ворог випустив до 40 реактивних снарядів. Є руйнування на двох промислових підприємствах. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Удень, як розповідає місцевий мер Олександр Гончаренко, росіяни вдарили по центральній частині м. Краматорськ. Від обстрілу постраждало десять осіб, із яких п’ятьох госпіталізовано.

Зазнало атаки й м. Слов’янськ. Пошкоджено приватні будинки, є поранені, під завалами залишаються люди. Про це сказав голова Слов’янської ВЦА Вадим Лях.

Дмитро Живицький, голова Сумської ОВА, поінформував, що за день росіяни здійснили 9 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області з різних видів озброєння (близько 78 «приходів»).

На Херсонщині окупанти розблокували виїзд на підконтрольну ЗСУ територію через м. Василівка, про це повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань.

Відбулася чергова операція з передачі тіл загиблих військових. Україна повернула останки 45 своїх захисників.