Хроніка війни
23 липня 2022 (151 день)

На cлобожанському напрямі підрозділи ворога й надалі застосовують усі наявні засоби, щоб стримати просування українських сил у глиб тимчасово зайнятої території.

На слов’янському напрямі біля с. Богородичне розвідувальна група росіян намагалася виявити слабкі місця в обороні наших військ. Її знешкоджено.

На донецькому напрямі тривають бої біля Вуглегірської ТЕС.

На краматорському напрямі в районі с. Верхньокам’янське окупанти зазнали втрат.

У районі м. Соледар та с. Покровське знищено розвідувальні групи.

У м. Лисичанськ ліквідували 50 окупантів одним ударом. Про це повідомив голова місцевої ОВА Сергій Гайдай.

Щоденні втрати ЗСУ зменшилися завдяки західній зброї. Українська армія втрачає не більше ніж 30 військових за день, приблизно 250 осіб щодня зазнають поранення. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський.

Світовий конгрес українців представив чотирьох генералів у відставці, які сформували Стратегічну консультативну раду. Рада надаватиме СКУ консультації в межах кампанії Unite With Ukraine із підтримки тероборони.

Із робочим візитом Харківщину відвідав міністр оборони України Олексій Резніков. Він зустрівся з військовими і вручив відзнаки правоохоронцям, волонтерам та комунальникам, які з перших днів війни міцно тримають тил.

Ворог зранку поцілив у інфраструктурні об’єкти біля м. Кропивницький. Зокрема, у військовий аеродром «Канатове» та в один з об’єктів Укрзалізниці. Як наслідок – троє загиблих і дев’ять поранених. Про це повідомив голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

Віталій Кім, голова Миколаївської ОВА, повідомив, що зранку росіяни завдали удару по обласному центру шістьма ракетами С-300. Сталося займання на території складського приміщення. Інші влучання були по околицях міста. Повідомлень про жертви та постраждалих наразі немає.

Увечері окупанти ракетами знову поцілили в спальний район м. Миколаїв. За попередньою інформацією, руйнування зазнав житловий будинок у людному кварталі. Під завалами є потерпілі, серед яких поранена дитина. Про це повідомила голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва.

Олег Синєгубов, голова Харківської ОВА, розповів, що зранку ворог завдав удару по Основ’янському району м.  Харків. За даними екстреної медичної допомоги, є один поранений. Постраждала цивільна інфраструктура: житловий будинок, офісні приміщення, освітній заклад – Національний університет міського господарства імені О.М.Бекетова.

Росіяни не припиняють обстрілів населених пунктів Донеччини. Уночі й зранку били з артилерії по м. Авдіївка. Уранці завдали удару по об’єкту транспортної інфраструктури в м. Костянтинівка. Близько 06:00 накрили артилерійським вогнем м. Торецьк – пошкодили щонайменше п’ять приватних будинків і вбили місцевого жителя.

Ворог атакував Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу «Калибр». Дві ракети збиті силами протиповітряної оборони, дві влучили в об’єкти портової інфраструктури. Про це повідомило ОК «Південь».

Сьогодні спортсмени та небайдужі люди в дев’яти містах України пробігли на знак підтримки м. Маріуполь і полонених з «Азовсталі».