Хроніка війни
1 серпня 2022 (160 день)

На харківському напрямі Сили оборони викрили розвідувальну групу ворога, що намагалася встановити розташування вогневих позицій ЗСУ – успіху росіяни не мали, відійшли.

На слов’янському напрямі поблизу с. Мазанівка захисники України зафіксували і знищили розвідгрупу противника.

Біля с. Яковлівка ворог розвідував позиції наших сил – невдала спроба, був виявлений і знешкоджений. Також для окупантів виявився невдалим штурм в районах населених пунктів Соледар, Вершини та Бахмут. Ворог відійшов.

Бойові дії тривають у напрямах населених пунктів Авдіївка та Піски – тут також без явних ознак успіху для загарбників.

Українські воїни звели нанівець всі спроби окупантів просунутися в напрямі с. Мар’їнка.

ЗСУ деокупували вже 46 населених пунктів на Херсонщині Більшість із них знаходяться на півночі області, деякі – на півдні. Про це повідомив виконувач обов’язків голови Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.

За останні тижні ЗСУ знищили близько 15 складів боєприпасів військ РФ на півдні України. Про це повідомила начальниця координаційного прес-центру сил охорони та оборони півдня Наталя Гуменюк.

Міністр оборони Олексій Резніков повідомляє, що РСЗО MARS II вже в Україні.

На Дніпропетровщині по м. Марганець та Червоногригорівській громаді росіяни випустили з «Градів» понад 60 снарядів. Двоє поранених. Пошкоджені приватні будинки, автомобілі, кафе та швейне виробництво.

У м. Харків окупанти ударили по Салтівці, є двоє постраждалих. Також під обстрілами опинилися Чугуївський, Ізюмський, Харківський і Богодухівський райони.

На Луганщині ворог обстрілював населені пункти і позиції ЗСУ зі ствольної артилерії, мінометів, установок залпового вогню. Тричі використовували авіаційну підтримку власних штурмових дій, але змушені були відійти.

Вночі м. Миколаїв вкотре зазнав масованих обстрілів. Пошкоджені приватні будинки та подвір’я та диспансер. Виникла пожежа на території медзакладу. Згорів гуманітарний склад з медпрепаратами та продовольством.

На Херсонщині через обстріли окупантів все більше сіл на межі знищення, люди масово покидають свої пошкоджені будинки, а в уцілілі заселяються окупанти.

Великобританія найближчим часом передасть Україні кілька військових кораблів зі свого флоту. Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко відвідав військовий морський корабель, який найближчим часом буде переданий Україні.