Хроніка війни
10 вересня 2022 (199 день)

Ворожі сили й надалі зазнають утрат: на південнобузькому напрямі в підрозділах 106-ї повітрянодесантної дивізії тільки за попередню добу вони становили щонайменше 58 осіб убитими.

Триває визволення населених пунктів, захоплених російськими окупантами в Харківській області та на південнобузькому напрямі. З міркувань безпеки наших військовослужбовців офіційну інформацію буде оприлюднено згодом.

Серед окупантів, які прибувають на підсилення, зросла кількість самоскалічень. Керівництво загарбників намагається вербувати «добровольців» серед відставних військових у Киргизстані.

На херсонському напрямі росіяни намагаються посилити м. Херсон свіжопригнаними резервами. В обласному центрі фіксуються нові підрозділи противника, вояки яких погано орієнтуються в місті.

У м. Нова Каховка загарбники активізували фільтраційні заходи за участю співробітників ФСБ. Вони перевіряють мобільні пристрої, шукають громадян, які допомагають ЗСУ. Схожа ситуація в м. Енергодар.

Сили оборони злагоджено відбили наступ противника в районах населених пунктів Соснівка, Майорськ, Миколаївка-Друга, Зайцеве, Весела Долина, Бахмут, Первомайське та Новомихайлівка.

Українські авіатори завдали понад 17 ударів по опорних пунктах та місцях скупчення живої сили й техніки противника, а також складах боєприпасів.

Наша артилерія уразила два пункти управління, вісім районів зосередження живої сили та військової техніки, а також понтонну переправу рашистів.

«На цей час від початку вересня звільнено вже близько 2 тис. кв. км нашої території», – заявив Володимир Зеленський.

Валентин Резніченко, очільник Дніпропетровської ОВА, повідомив, що росіяни атакували три райони області: Дніпровський, Нікопольський та Синельниківський. На Дніпровський скерували дві крилаті ракети. Одну з них наша ППО збила. Інша – уразила об’єкти промислової інфраструктури. Від удару зайнялися виробничі будівлі, склади, обладнання. Люди не постраждали.

Віталій Кім, очільник Миколаївської ОВА, розповів, що вночі зазнало обстрілів м. Миколаїв. За попередніми даними, обійшлося без жертв і поранених. Інформація про пошкодження уточнюється. Зранку на Миколаївщині були обстріли за межами с. Червона Долина та с-ща Широке Широківської громади. Постраждалих немає.