Хроніка війни
26 березня 2022 (31 день)

Противник і надалі веде проти нашої держави повномасштабну збройну агресію, цілі якої залишаються недосягнутими.

Після бомбардування Бабиного Яру в м. Київ російські загарбники знищили меморіал жертвам Голокосту Дробицький Яр біля м. Харків.

Тривають підготовка додаткових підрозділів Східного військового округу та їх переміщення на територію України.

На волинському напрямі противник не наступає. Водночас зафіксовано виведення підрозділів ЗС Республіки Білорусь із пунктів постійної дислокації на полігони.

На поліському напрямі ворог продовжує обстріли населених пунктів, активні наступальні дії не здійснює.

На сіверському напрямі росіяни теж не наступали. Зосереджували основні зусилля на утриманні раніше зайнятих рубежів, зазнали втрат і відійшли на окремих ділянках.

На слобожанському напрямі ворог утримує раніше зайняті рубежі, перегруповує і нарощує сили для наступу на окремих ділянках. Продовжує обстріли м. Харків.

На донецькому напрямі росіяни зосередили зусилля на утриманні зайнятих позицій та підготовці до наступу, при намаганні просунутись уперед успіху не мали, зазнали втрат. Продовжували спроби штурму м. Маріуполь, завдавали авіаційних ударів і проводили артилерійські обстріли об’єктів цивільної та військової інфраструктури. Намагалися просунутися, щоб захопити центр міста.

Основні зусилля противник і надалі зосереджує на захопленні м. Попасна, Рубіжне та підготовці до наступу на м. Сєвєродонецьк. На авдіївському напрямі він проводив штурмові дії, намагався розвинути наступ на с. Новобахмутівка, успіху не мав.

Сили оборони України відбили спроби штурму с. Новомайорське та наступу на м. Красногорівка. Противник зазнав помітних утрат і відступив.

На таврійському напрямі ворог вживає заходів із посилення контролю над окупованими територіями. Проводить фільтрацію, намагається насадити жорсткий адміністративно-поліцейський режим.

Основні зусилля українських захисників зосереджені на недопущенні просування противника до м. Кривий Ріг, Запоріжжя та обороні м. Миколаїв; утриманні визначених ділянок морського узбережжя; охороні та захисті об’єктів критичної інфраструктури; визволенні тимчасово окупованих територій.

На південнобузькому напрямі ворог здійснював інженерне обладнання позицій, обстрілював артилерією окремі підрозділи Збройних сил України. Вживає заходів із відновлення боєздатності та поповнення запасів.

Імовірно, окупанти не відмовляться від спроб наступальних дій, диверсій, завдання ракетних і авіаційних ударів по важливих об’єктах військової та цивільної інфраструктури.

Захисники України проводять заходи з оборони пунктів базування (морських портів) у Чорноморській операційній зоні.