Хроніка війни
24 травня 2022 (90 день)

Росіяни обстріляли підрозділи Сил оборони в районі с. Циркуни на Харківщині з артилерії. Також ворог провів розвідку боєм у районі с. Пасіки, але зазнав утрат і відійшов.

Окупанти завдали авіаційних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури в м. Краматорськ, Лиман та Слов’янськ.

Відразу чотири ракети вдарили по залізничній інфраструктурі в Павлоградському й Синельниківському районах Дніпропетровщини. Є серйозні руйнування залізничної колії та контактної мережі. У 12 будинках поруч пошкоджено дахи й вибито вікна. Люди не постраждали.

Окупанти й надалі б’ють по мирному населенню Сумщини з території РФ. Про це повідомив очільник Сумської ОДА Дмитро Живицький.

За інформацією голови військової адміністрації м. Кривий Ріг Олександра Вілкула, ворог обстріляв Криворізький район з «Ураганів».

Українські військові мають зайти на територію окупованого Криму до кінця року, про це заявив голова ГУР МО України Кирило Буданов.

Станом на ранок 24 травня 2022 р., за офіційними даними, в Україні 234 дитини загинуло і щонайменше 433 поранено.

Під окупацією зараз перебуває приблизно 125 тис. кв. км території України.

ЗСУ знищили російської техніки на $13 млрд, про це пише Forbes.

Міністр оборони України Олексій Резніков про результати другої зустрічі керівників оборонних відомств у форматі Рамштайна: налагоджено постачання 155-мм артилерії; отримано підтвердження на надання протиповітряних бронемашин Gepard та пускових установок і протикорабельних ракет Harpoon.

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив, що ЄС затвердив четвертий транш військової допомоги Україні обсягом 500 млн євро.

Нова Зеландія направить 30 своїх військовослужбовців для підготовки Збройних сил України до Британії. Вони навчать наших солдатів використовувати легку гармату L-119. Про це заявила прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн.

Депутати Верховної Ради підтримали акт щодо затвердження Указу Президента України «Про продовження строку проведення загальної мобілізації» (№ 7390). Ухваленим документом термін проведення загальної мобілізації продовжується від 25 травня 2022 р. на 90 діб, як і воєнний стан.

Генерала Валерія Залужного включено до топ-100 найвпливовіших людей світу від Time. Його відзначено в категорії «Лідери». Супровідну статтю про Головнокомандувача ЗС України написав начальник штабів ЗС США генерал Марк Міллі.

23 травня відбулось офіційне відкриття Russian War Crimes House (Дому військових злочинів РФ) під час Всесвітнього економічного форуму в м. Давос.