Новини
Перший день

Традиційно ми ділимося з Вами новинами про перший робочий день Нового року. Сьогодні у нас теж перший робочий день, але посткарантинний.

Ми ще ніколи так надовго не розлучалися з відвідувачами та поміж собою. Більшість музейного персоналу після тривалої перерви сьогодні у стінах музею зустрілася вперше. Емоційна вранішня нарада під головуванням генерального директора Івана Ковальчука, й всі хутко та завзято приступили до роботи.

Після майже чотирьох місяців онлайн-життя наживо відчути музей прийшли перші гості. Наші гіди провели перші екскурсії і неймовірні відчуття охопили усіх.

Наразі пропонуємо оглянути експозицію проєкту «Український Схід» про сучасну російсько-українську війну, виставку «Хованки» про дітей, які стали заручниками смертельних дорослих ігор, що вже сьомий рік тривають на Сході України та виставку бойової техніки й озброєння під відкритим небом. Працюємо над тим, щоб невдовзі усі об’єкти Меморіалу були доступними для відвідування.

Ми подбали про безпеку та придбали ультразвукову дезінфікуючу рамку й сьогодні вона пройшла вдалі випробування. Також чітко контролюємо дотримання усіх норм перебування у громадському місці під час карантину. Якщо ви раптом забули про правило носіння маски, ви зможете придбати оригінальну брендовану маску в музейній крамниці.

Ми чітко відчули: реалії музейного життя докорінно змінилися. Проте як і раніше натхненні та сповнені ідей ми готові рухатися вперед, працювати, творити, утілювати нові задуми.

Вкотре переконалися, що суспільство потребує музеїв, а музей не можливий без відвідувача. Отож ми щасливі були побачитися з вами. Відтепер двері музею знову відчинені для вас, а в басейні на території Меморіалу як завжди з’явилися маленькі каченята, життя продовжується...

Приходьте до музею, ми чекаємо на Вас!