Новини
День Героїв
/

День Героїв – це день пам’яті українців, які присвятили своє життя боротьбі за свободу й незалежність нашої Вітчизни. Це свято величі духу українських вояків – борців за волю нашої держави, символ незборимості нації. День пам’яті Героїв минулих днів і сучасників, насамперед оборонців України на її фронтовому Сході.

Відоме гасло «Герої не вмирають!» для Музею не просто слова, а завдання. Зберегти пам'ять про полеглих, донести через покоління нащадкам їхні прагнення й мрії є важливими складниками меморіальної діяльності. Для цього ми створюємо нові виставкові проекти, знімаємо відеоролики, збираємо спогади, пишемо книги, а ще проводимо пам’ятні вечори, зустрічі з удовами та сиротами, бойовими побратимами полеглих.

Складовою частиною проекту «Український Схід» є мультимедійний проект, розміщений під склепінням Московської брами XVIII ст. Це місце зустрічі з понад 3,5 тис. воїнів, які вже у XXI ст. загинули, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України. У День Героїв запрошуємо вас віртуально відвідати Мартиролог та зустрітися поглядами з Героями України та Народними Героями України, адже «Герої не вмирають!».