Новини
Присяга на території Меморіалу

Для багатьох наших співвітчизників, людей військової професії, Національний музей історії України у Другій світовій війні – це не лише знаний осередок вітчизняних науки та культури. І не лише місце пам’яті про попередників, яким довелося пройти шляхами відомих та невідомих війн. Для них це ще й особлива, навіки пам’ятна адреса в їхній власній армійській біографії – місце, де вони склали присягу на вірність українському народові.

Ось і нещодавно, 19 вересня 2020 р., на головній площі Меморіалу відбулась урочиста церемонія складання присяги курсантами Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут. Саме тут 200 першокурсників остаточно й серйозно підтвердили своє бажання пов’язати життя із захистом Батьківщини. Майбутніх офіцерів зв’язку вітали представники Міністерства оборони України, Генерального штабу, родичі й друзі.

Церемонія була сповнена гордості за українську армію, яка й нині захищає свободу та територіальну цілісність країни. Проведення її саме тут – одна зі спільних цінних традицій військових та музею. Особливо зворушливо було бачити натхненну й креативну молодь, вишикувану строєм у вигляді Національного Герба.

Колектив музею вдячний Збройним силам України за багаторічну співпрацю, яка є ще одним підтвердженням, що ми на правильному шляху.

Національний музей історії України у Другій світовій війні зичить майбутнім офіцерам успіхів у навчанні, здоров’я, сил та міцного характеру. Будьте вірними народові України!