Новини
Церемонія передачі вантажівки Музею від Республіки Польща

З нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв Посольство Республіки Польща в Україні від імені польського народу подарувало Музеєві війни вантажний автомобіль IVECO EUROCARGO.

Захід відбувся за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Ярослава Ґузи й т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислава Карандєєва.

Ярослав Ґузи підкреслив, що музеї нині потребують підтримки, щоб мати змогу розповісти світові про російську агресію, а ця гуманітарна допомога підсилить Музей війни, який сьогодні стоїть на варті культури. Він зазначив також, що польський народ на всіх рівнях підтримує українців у цій страшній війні.

Ростислав Карандєєв своєю чергою наголосив, що від перших днів російського широкомасштабного вторгнення Польща й Україна разом. Ми відчуваємо, що є членами єдиної європейської родини, а сьогоднішня передача вантажівки стала цьому красномовним свідченням. Автомобіль послужить важливій місії – збору артефактів та висвітленню на їхній основі реалій російсько-української війни.

Генеральний директор Музею війни Юрій Савчук привітав усіх присутніх із Міжнародним днем Музеїв і висловив глибоку вдячність польському народу та пану Ярославові Ґузи за цінний подарунок. Також очільник Музею подякував ексдиректору Польського Інституту в Києві Роберту Чижевському та міністру Ради міністрів Польщі Міхалові Дворчику, які ініціювали передання вантажівки й посприяли цьому процесові.

Авто Музей війни використовуватиме для здійснення експедицій, транспортування артефактів під час організації міжнародних виставок і для своєї господарської діяльності.

Цей подарунок став визнанням діяльності Музею, спрямованої на документування й висвітлення реалій російсько-української війни, та свідченням глибокої підтримки Республікою Польща української культури й музейної команди зокрема.

Музей війни безмежно вдячний польському урядові, Посольству Республіки Польща й Міністерству культури та інформаційної політики України.